Asukkaaksi Kemijärvelle

Tervetuloa kaupunkiin, joka tekee luonnostaan onnelliseksi. Löydä järvikaupungin rauha ja hiljaisuus keskeltä Lapin upeimpia tunturikeskuksia. Täällä odottavat kirkkaat vesistöt, puhdas luonto sekä omaleimaiset kylät.

Asuminen Kemijärvellä

Onnellisten rannoilla on hyvä asua ja elää.

Hieman alle 7200 asukkaan kaupungissa on helppo elää mukavan vilkasta, mutkatonta arkea. Kemijärvi tarjoaa erinomaiset harrastusmahdollisuudet koko perheelle muuallakin kuin luonnossa, uimahallista ja jäähallista kulttuurikeskukseen ja musiikkiopistoon. Opiskellakin voi ylioppilaaksi tai ammattiin asti. Jos jostain syystä tulee tarve käydä etelämmässä, pääset suoralla junayhteydellä sujuvasti Helsinkiin asti ja takaisin.

Kuntainfo

Saapuminen

Yöjuna Helsingistä Kemijärvelle kulkee normaalissa aikataulussa päivittäin.

Kuusamo (lentokenttä) 195 km
Rovaniemi (lentokenttä) 79 km
Kittilä (lentokenttä) 155 km
Helsinki 739 km

Liikenneyhteydet

Avoimet työpaikat

Omannäköisen onnentunteen täyttämää elämää nyt tarjolla.

Kemijärvellä on hyvä yrittää ja työskennellä. Kiinteistöjen vuokrataso on erittäin kilpailukykyinen ja alueella asuu työtä pelkäämätöntä väkeä. Pienen kaupungin keskustassa monipuoliset palvelut ovat kävelymatkan päässä; jos työskentely ruuhka-Suomea väljemmässä paikassa kiinnostaa, Kemijärvi voi hyvin olla uusi kotisi. Avoimista työpaikoista löytyy tietoa esimerkiksi TE-toimiston sivuilta.

Avoimet työpaikat

Päivähoito & koulutus

Kemijärvellä on hyvä kasvaa ja opiskella puhtaan luonnon äärellä.

Kemijärvellä on kolme päiväkotia; Jyvälänpuiston seitsenryhmäinen päiväkoti, Särkikankaan alueen kolmiryhmäinen päiväkoti sekä yksityinen päiväkoti Pilke Lounatuuli. Kemijärvellä perus- ja lukio-opetus on keskitetty yhteen paikkaan – Hillatien koululle. Koululla toimii myös aamu- ja iltapäivätoiminta. Lapin koulutuskeskus REDUssa voit opiskella useisiin eri ammatteihin tai täydentää aiempaa osaamistasi. Kemijärven lukion ja Lapin koulutuskeskus REDUn yhteistyönä voit suorittaa kaksoistutkinnon (ammatillinen perustutkinto+ yo-tutkinto).

Päivähoito
Perusopetus ja lukio
Lapin koulutuskeskus Redu

Terveydenhuolto

Jotta kaikilla kemijärveläisillä olisi hyvä olla.

Hyvinvointipalvelualueen toiminnan tarkoituksena on huolehtia siitä, että Kemijärven kaupungissa on laadukkaat ja riittävät sosiaali-, terveys-, opetus-, sivistys- ja vapaa-ajan palvelut, jotka tukevat kuntalaisten fyysistä, psyykkistä, sosiaalista hyvinvointia sekä edistävät väestön terveyttä. Hyvinvointipalvelujen toimialaan kuuluu muun muassa sairauksien ehkäisy ja hoitopalvelut, perhe- ja sosiaalipalvelut sekä ikäihmisten palvelut.

Hyvinvointipalvelut

Vapaa-aika

Kemijärvellä voit harrastaa monipuolisesti kulttuuria ja liikuntaa.

Kemijärvellä riittää tekemistä niin kulttuurin kuin liikunnan saralla. Hiihtolatuja löytyy useilta alueilta ja moottorikelkkareittejäkin on noin 200 kilometriä. Kansalaisopiston opinto-ohjelmasta löydät kurssit niin joogaan kuin tietotekniikkaan. Musiikkiopisto tarjoaa musiikinopetuksen lisäksi tanssikursseja sekä musiikkileikkikoulua. Kemijärven kulttuurikeskuksessa sijaitsee muun muassa kirjasto ja mediakeskus.

Voi hyvin & liiku
Näe ja koe

Kaupat & palvelut

Laaja valikoima kauppoja ja erikoisliikkeitä, jotka palvelevat suurella sydämellä.

Kemijärven kaupungissa ostosmahdollisuudet yllättävät monipuolisuudellaan. Kaupungissa on erikoisliikkeitä, joiden valikoimat palvelevat sekä paikallisia asukkaita että matkailijoita. Kivijalkamyymälät tarjoavat hyvää, henkilökohtaista ja sydämellistä palvelua, mikä onkin jo harvinaisuus nykymaailmassa verkkokauppojen myötä. Hyvästä syystä Kemijärvi on myös lähialueen shoppaajien suosiossa.

Palvelut

Heräsikö kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää Itä-Lappiin muuttamisesta?
Alueen elinkeinoneuvojat ovat valmiita antamaan sinulle kaipaamasi tietoa.

Ota yhteyttä   Elinkeinoneuvojat