Asukkaaksi Posiolle

Itä-Lapin eteläiseen osaan  sijoittuva Posio on 3100 asukkaan kunta, jonka kiireetön elämänrytmi sopii luontoa rakastaville ihmisille. Rikas luonto tarjoaakin yritysmahdollisuuksia matkailun, palveluiden ja alkutuotannon saralla.

Asuminen Posiolla

Tykkylunta ja hiekkarantoja Posiolla.

Kansallispuisto, rotkolaakso, hiekkarannat ja paljon muuta; nämä kaikki löytyvät luontoa arvostavalta Posiolta. Posio on Suomen ensimmäinen kestävän matkailun alue, jonka asukkaatkin haluavat suojella ympäristöään. Vapaa-aikaa voi viettää vaellellen Riisitunturilla, ihastellen Korouoman kanjonia tai loikoillen Livojärven pitkillä hiekkarannoilla.

Muuttajille

Asunnot

Saapuminen

Posio löytyy Kuusamon, Kemijärven ja Rovaniemen naapurista

Kuusamo (lentokenttä) 60 km
Kemijärvi (rautatieasema) 112 km
Rovaniemi (lentokenttä) 132 km
Helsinki 811 km

Liikenneyhteydet

Avoimet työpaikat

Posiolta löytyy neliökilometri maata asukasta kohden.

Etsitkö työpaikkaa Posiolta? Alla oleva linkki ohjaa sinut TE-palveluiden sivuille, joiden kautta pääset tutustumaan alueen avoimiin työpaikkoihin. Linkki avautuu uuteen selainikkunaan. Posiolla on työmahdollisuuksia eri aloilla, esimerkiksi luontomatkailun, palveluiden ja alkutuotannon parissa. Lisää avoimia työpaikkoja löydät muun muassa Oikotiestä, Monsterista, Careerjetistä ja kuntarekrystä.

Avoimet työpaikat

Päivähoito & koulutus

Kestävän kehityksen ohjelma kasvatuksella.

Kodinomaisen päiväkodin kasvattamat lapset pääsevät jatkamaan kunnan omaan peruskouluun, josta toisen asteen opintoja voidaan lähteä suorittamaan keramiikka- ja liikuntapainoitteiseen Posion lukioon. Tutustu Posion varhaiskasvatus- ja koulutustarjontaan linkistä.

Koulutus- ja varhaiskasvatus

Terveydenhuolto

Nopeasti terveydenhuollon pariin Posiolla.

Posion keskustasta löytyy terveyskeskus, josta löydät saman katon alta niin terveyspalvelut ja päivystyksen kuin laboratorion ja röntgeninkin. Sairaalantieltä löytyy myös hammashoito, ikäihmisten palvelut, vammaispalvelut ja perhepalvelut sekä mielenterveyspalvelut.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vapaa-aika

Rauhaa, herkkuja ja keramiikkaa.

Posio on tunnettu monipuolisesta luonnostaan, kiehtovista kalapaikoistaan ja mahtavista retkeilyreiteistään, mutta tämän lisäksi Posiolla pääsee kulttuurin pariin Pentik-mäelle. Pentikin tehtaanmyymälän yhteydestä löytyy muotoilun kokoelmia, keramiikkanäyttelyitä ja museoita. Posiolta löytyy myös kirjasto, liikuntakampus ja satoja kursseja kansalaisopistossa.

Tekemistä Posiolla

Vapaa-ajan palvelut

Kaupat & palvelut

Monen palvelun Posio.

Posion keskustasta löytyy kahden ruokakaupan lisäksi pankkipalvelut, apteekki, tavaratalo, kirpputori, keramiikkamyymälä ja paljon muuta. Pieneen kirkonkylään mahtuu lisäksi kahviloita ja huoltoasemia.

Palvelut

Heräsikö kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää Itä-Lappiin muuttamisesta?
Alueen elinkeinoneuvojat ovat valmiita antamaan sinulle kaipaamasi tietoa.

Ota yhteyttä   Elinkeinoneuvojat