Asukkaaksi Pelkosenniemelle

Pelkosenniemi on pieni, yhteisöllinen ja innovatiivinen kunta Itä-Lapissa. Ammennamme voimaa Lapin ainutlaatuisesta luonnosta, joka mahdollistaa monipuolisen elinkeino- ja harrastustoiminnan.

Asuminen Pelkosenniemellä

Pelkosenniemi tarjoaa asukkailleen monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia.

Pelkosenniemellä voit kokea täydellisen luonnon rauhan monipuolisessa ja vaihtelevassa maastossa. Täältä löydät monipuoliset tunturit, Suomen eteläisimmän tunturijonon, joka yhdistää Pyhätunturin Luostoon. Pyhä-Luoston kansallispuistossa pääset kokemaan karun luonnon ja jopa 400-vuotiaita metsiä. Pelkosenniemellä on myös ainutlaatuisia aapasoita, erämaita ja monipuolinen vesistöluonto.

Kuntainfo

Vapaat tontit

Saapuminen

Pelkosenniemen kirkonkylän löydät Lapin sydämestä 5-tien varresta.

Kemijärvi (rautatieasema) 52,1 km
Rovaniemi (lentokenttä) 131 km
Pyhä-Luoston kansallispuisto 24,7 km
Helsinki 942 km

Liikenneyhteydet

Avoimet työpaikat

Pelkosenniemellä on mahdollisuuksia monen alan taitajille ja osaajille.

Etsitkö työpaikkaa Pelkosenniemeltä? Alla oleva linkki ohjaa sinut TE-palveluiden sivuille, joiden kautta pääset tutustumaan alueen avoimiin työpaikkoihin. Linkki avautuu uuteen selainikkunaan. Pelkosenniemellä on työmahdollisuuksia eri aloilla, erityisen suuri työllistäjä on matkailu- ja ravintola-ala. Lisää avoimia työpaikkoja löydät muun muassa Oikotiestä, Monsterista, Careerjetistä ja kuntarekrystä.

Avoimet työpaikat

Päivähoito & koulutus

Hyvä perusopetus, hyvä perusta toisen asteen että muulle jatkokoulutukselle.

Sivistystoimen vastuulle kuuluvat sivistystoimen hallinto, perusopetus 0-9 luokille, päivähoito ja varhaiskasvatus sekä aamu- ja iltapäivätoiminta, kirjasto ja kulttuuritoimi sekä liikunta- ja nuorisotoimi ja muut opetus- ja hyvinvointipalvelut. Sivistystoimi tarjoaa kunnan asukkaille laadukkaan ja monipuolisen koulutuksen sekä muut sivistystoimen palvelut paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön avulla.

Päivähoito ja koulutus

Terveydenhuolto

Pelkosenniemellä oma terveyskeskus tarjoaa monipuoliset terveyspalvelut.

Pelkosenniemellä toimii Lapin hyvinvointialueen terveyskeskus, josta löytyvät lääkäripalveluiden lisäksi laboratorio, röntgen, vuodeosasto, kuntoutus ja hammaslääkäri. Palveluihin ei tarvitse jonotella turhaan ja palvelu on aina ihmisläheistä.

Terveyspalvelut

Vapaa-aika

Pelkosenniemessä voit harrastaa niin luonnossa kuin opistoissa ja kerhoissa.

Vaikka Pelkosenniemi on pinta-alaltaan pieni, harrastusmahdollisuudet ovat suuret. Monipuolisten luontoharrastusten lisäksi täällä toimii Kansalaisopisto, Koillis-Lapin Musiikkiopisto sekä erilaiset kerhot. Lisäksi Pyhätunturi ja Luostotunturi tarjoavat upeat puitteet lasketteluun sekä laajan latuverkoston hiihtoon. Luostolta löytyy myös Ametistikylpylä. Muita uimahalleja löytyy ihan naapurista Kemijärveltä ja Sodankylästä.

Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen

Nähtävyydet ja erikoisuudet

Kaupat & palvelut

Pelkosenniemeltä löydät peruspalveluiden lisäksi kulttuuripalveluita.

Kirkonkylältä löydät apteekin, päivittäistavarakaupan, huoltoaseman (sis. kahvio ja postipalvelut), kukkakaupan, parturikampaamot, kunnanviraston, terveyskeskuksen, päiväkodin sekä kuntosalin / nuorisotilat. Peruspalveluiden lisäksi Pelkosenniemeltä löydät virikkeellisiä ja korkeatasoisia kulttuuripalveluita, kuten teatteri- ja musiikkiesityksiä, sekä edellytyksiä omaehtoisille kulttuuriharrastuksille.

Palvelut

Heräsikö kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää Itä-Lappiin muuttamisesta?
Alueen elinkeinoneuvojat ovat valmiita antamaan sinulle kaipaamasi tietoa.

Ota yhteyttä   Elinkeinoneuvojat