Asukkaaksi Sallaan

Mitä jos muuttaisit Sallaan tai hankkisit vapaa-ajanasunnon erämaan kupeesta, läheltä palveluita, kätevien kulkuyhteyksien päästä? Sallassa asuminen on edullista verrattuna suuriin keskuksiin.

Asuminen Sallassa

Sinustakin voi tulla sallalainen, jos haluat nauttia rauhasta ja luonnosta.

Sallassa on hyvä elää. Tontteja on tarjolla kauniissa maisemissa, ja rakentajan asiointi kunnan kanssa sujuu jouhevasti. Voit asua kuntakeskuksessa, Sallatunturissa tai jossakin kunnan kylistä. Monissa kylissä yhteisöllisyys on voimissaan ja kylätoiminta on vilkasta. Alla olevan linkin kautta löydät muuttajan oppaan, joka tarjoaa tietoa muun muassa rakennusluvista, vapaista tonteista ja asunnoista sekä koulutuspalveluista.

Muuttajan opas

Saapuminen

Riittävän kaukana kaikesta, mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Kemijärvi (rautatieasema) 65 km
Rovaniemi (lentokenttä) 145 km
Kuusamo (lentokenttä) 110 km
Helsinki 915 km

Liikenneyhteydet

Avoimet työpaikat

Sallassa töitä on tarjolla tekeville – ja matkailu vain lisää mahdollisuuksia.

Työttömyys on muuttunut Sallassa joillakin aloilla työvoimapulaksi. Töitä on esimerkiksi hoitoalalla, metsätaloudessa ja matkailussa. Kokeille ja tarjoilijoille on tarvetta, samoin kuin eräoppaille ja muille ohjelmapalveluiden työntekijöille. Varsinkin hoitajille on tarjolla sekä pitkiä että lyhyitä työsuhteita. Matkailun kasvun myötä kysyntää on esimerkiksi hyvinvointi- ja hoitoalan yrittäjille, kuten parturi-kampaajille ja hierojille.

Avoimet työpaikat

Päivähoito & koulutus

Oppia elämän tielle, sitä Sallassa tarjoavat koulut ja vapaa sivistystyö.

Tuoreet vanhemmat saavat vauvarahaa, ja varhaiskasvatus ja koulut ovat ajan hermolla. Kouluissa on pienet ryhmäkoot, ja opetus on yksilöllistä. Varhaiskasvatusta järjestetään Sallassa Kinttalanharjun varhaiskasvatuskeskuksessa. Kaikki Sallan koulut toimivat samassa kiinteistössä Sallan koulukeskuksessa (ala- ja yläkoulu sekä lukio). Kunnassa toimii myös kaikille avoin kansalaisopisto.

Päivähoito ja koulutus

Terveydenhuolto

Sallasta löydät monipuoliset terveyspalvelut hammaslääkäristä alkaen.

Sallan kunta haluaa pitää hyvää huolta asukkaistaan. Lääkäriin pääsee nopeasti, ja kunnan terveydenhuollossa panostetaan korkeaan geriatriseen osaamiseen eli vanhustenhoitoon. Sallassa on käytössä Klinik-asiointipalvelu, jonka kautta voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Verkossa hoituvat kätevästi mm. ajanvaraus, reseptin uusiminen ja tulosten kysely.

Terveyspalvelut

Vapaa-aika

Liikuntaa, musiikkia ja muuta mukavaa – Sallassa on tekemistä kaikille.

Harrastuksia tarjoavat muun muassa monipuoliset ja edulliset liikuntapaikat, luonto, vireä kansalaisopisto ja kylätoiminta. Lapsille on kerhoja, urheiluseuroja ja mahdollisuus musiikin harrastamiseen Koillis-Lapin musiikkiopistossa. Kuntalaiset käyvät kylpylässä puoleen hintaan. Jo perinteenä kunta tarjoaa kausikortin laskettelurinteeseen kaikille kunnan koululaisille ja opiskelijoille vain 20 eurolla.

Harrastus- ja toimintamahdollisuudet

Löydä tekemistä

Kaupat & palvelut

Kokoaan enemmän palveluita – Sallassa on monipuolinen palvelutarjonta.

Sallan kuntakeskuksessa on kaksi ruokakauppaa ja monia erikoisliikkeitä, joten lähes kaiken arkeen tarvittavan saa läheltä. Sallasta löydät muun muassa apteekin, osuuspankin, leipomon, urheilukaupan sekä rakentamiseen ja puutarhanhoitoon erikoistuneen liikkeen. Sallan kirjastoon saavat kortin muutkin kuin sallalaiset. Kirjastolla on myös lehtienlukusali, asiakastietokoneet sekä tulostimella varustettu oppimistila.

Palvelut

Heräsikö kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää Itä-Lappiin muuttamisesta?
Alueen elinkeinoneuvojat ovat valmiita antamaan sinulle kaipaamasi tietoa.

Ota yhteyttä   Elinkeinoneuvojat