Asukkaaksi Savukoskelle

Savukoskella riittää tilaa elämälle. Lapin laajojen erämaiden keskellä, lähellä Joulupukin myyttistä Korvatunturia, sijaitsee persoonallisten kylien koti. Palveluvarustukseltaan Savukoski on nykyaikainen.

Asuminen Savukoskella

Alueellisesti Suomen kuudenneksi suurin, mutta harvimmin asuttu.

Oletko miettinyt miltä tuntuisi asua Joulupukin kotiseudulla KorvatunturinMaassa? Savukosken taajama sijaitsee kunnan lounaisrajan lähellä. Kunnan likimain suorakaiteen muotoista aluetta halkovat Kemijoki ja sen sivuhaarat. Kunnan itäisin osa puolestaan kuuluu Venäjän puolelle laskevan Nuorttijoen vesistöalueeseen. Kunnan pinta-alasta kolmasosa on erilaisia luonnonsuojelualueita.

Kuntainfo

Saapuminen

Parhaiten tänne pääsee omalla autolla, mutta muitakin vaihtoehtoja toki on.

Kemijärvi (rautatieasema) 95 km
Rovaniemi (lentokenttä) 175 km
Sodankylä 90 km
Helsinki 950 km

Liikenneyhteydet

Avoimet työpaikat

Savukoski tarjoaa työmahdollisuuksia monen eri alan osaajalle.

Erämaan lumoa ja rauhaa – työtä on antoisaa tehdä Savukosken ainutlaatuisessa ympäristössä. Työmahdollisuuksia tarjoavat muun muassa porotalous, maatalous, matkailuala ja terveydenhuolto. Jos hillaiset suot, komeat tunturit, vuolaat joet ja kauniit metsät ovat mieleesi, Savukoski voi olla juuri sinulle sopiva paikka elää ja tehdä töitä. Avoimiin työpaikkoihin voit tutustua tarkemmin TE-palveluiden sivuilla.

Avoimet työpaikat

Päivähoito & koulutus

Savukoskella opintietä voi kulkea varhaiskasvatuksesta aina lukioon asti.

Savukoskella voi saada opetusta aina esikoulusta lukioon asti. Jokainen oppilas saa taatusti yksilöllistä opetusta, mikä näkyy myös kansallisena menestyksenä. Savukoskella varhaiskasvatusta tarjoaa kunnan ylläpitämä ryhmäperhepäiväkoti Korvatunturin Kehto. Perusopetuksesta vastaa Korvatunturin koulu, sisältäen esiopetuksen, alkuopetuksen, erityisopetuksen, luokanopetuksen ja aineenopetuksen.

Päivähoito ja koulutus

Terveydenhuolto

Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto ja laboratorio omalla terveysasemalla.

Savukosken perusterveydenhuollosta vastaa Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä, jolla on terveyskeskus vuodeosastoineen Pelkosenniemellä ja terveysasema Savukoskella. Välitön yhteydensaanti toteutuu terveyskeskuksessa pääsääntöisesti. Jonotusaika hoitajan vastaanotolle on keskimäärin 0-3 päivää ja jonotusaika lääkärin vastaanotolle on keskimäärin alle 2 viikkoa.

Terveyspalvelut

Vapaa-aika

Aktiiviset järjestöt ja kunnan vapaa-ajantoimi ovat täällä teitä varten.

Savukoskella vapaa-aikaan liittyy vahvasti paikallinen kulttuuri, ympäröivä luonto ja vaihtelevat vuodenajat. Harrastusmahdollisuuksia löytyy kaiken ikäisille omatoimiharrastajille kuin ohjattua harrastustoimintaa etsivälle. Savukosken kulttuuri- ja museotoimen tehtävänä on tukea ja kehittää kuntalaisten taiteen harjoittamista ja harrastamista, kulttuuripalveluiden käyttöä ja vaalia paikallista kulttuuriperinnettä.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Näe ja koe

Kaupat & palvelut

Monipuolinen palveluvalikoima tekee elämästä Savukoskella helpompaa.

Savukoskelta löydät päivittäistavarakauppojen lisäksi monia muita palveluntarjojia. Koska matkailu on alueella merkittävä työllistäjä, ei ole yllättävää, että Savukoskella on asukasmäärään nähden paljon ravintoloita. Terveysasioissa sinua palvelee apteekki, ja eläinystävät voivat kääntyä eläinlääkärin puoleen. Myös fysioterapiapalveluita tarjoavia yrityksiä löytyy Savukoskelta – kaikkea siis, mitä tarvita voi.

Ravintolat ja palvelut

Heräsikö kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää Itä-Lappiin muuttamisesta?
Alueen elinkeinoneuvojat ovat valmiita antamaan sinulle kaipaamasi tietoa.

Ota yhteyttä   Elinkeinoneuvojat