Elinkeino-maaseutupäällikkönä Savukoskella

Porotalousyrittäjänä kannuksensa hankkinut Pinja Siivola neuvoo yrittäjiä Savukoskella esimerkiksi yrityksen perustamisen ja rahoituksen kanssa. Lue lisää yrittäjyydestä pienessä kunnassa, jolla on suuri paikka kaikkien savukoskelaisten sydämissä.

Yrittäjyys on jokaisen kunnan tärkein voimavara

“Tein opiskeluaikoinani erikoistumisharjoittelun silloisen maaseutusihteerin mukana myös Savukosken kunnassa ja muistan edelleen, kun hän sanoi minulle, että elinkeinopuolella työnsarkaa on loputtomasti – siinä hän oli täysin oikeassa.” Näin kuvailee Savukosken kunnan elinkeino-maaseutupäällikkö Pinja Siivola ensi kosketustaan elinkeinotyöhön. Porotalousyrittäjän tie kulki osaksi elinkeinotiimiä viransijaisuuden kautta. “Toimialaani kuuluvat yrittäjien neuvonnan lisäksi työllisyyspalveluiden esihenkilötyö sekä erilaiset hankkeet.”

Siivola arvostaa työnsä monipuolisuutta ja vaihtelevuutta. “Koskaan ei tiedä astuessa toimiston ovesta sisälle, että mitä päivä tuo tullessaan. On ollut päiviä, jolloin istutaan kahdeksasta neljään palavereissa, kun taas seuraavana päivänä tehdään kahdeksasta neljään petovahinkotarkistuksia metsän siimeksessä.” Savukoskelle hän toivoo lisää yrittäjiä, koska yrittäjyys on jokaisen kunnan tärkein voimavara. “Täällä on jo monenlaista yrittäjyyttä, mutta edelleen suhtaudumme avoimin mielin uusiin yrityksiin!”

“Rohkea, innovatiivinen henkilö, jolla on uskallusta heittäytyä tuntemattomaan.”

– Pinja Siivola yrittäjälle tärkeistä ominaisuuksista

Yrittäjäiltoja, messuja ja aluemarkkinointia

Entä miten Savukoski auttaa yrittäjiä käytännössä? “Kunnassa on järjestetty yrittäjäiltoja, joihin kokoonnutaan keskustelemaan ajankohtaisista asioista”, Siivola valottaa. “Lisäksi tiedotamme paikallisia yrittäjiä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista Facebookissa olevassa ryhmässä. Olemme järjestäneet “Osta paikalliselta” -päivän sekä kässämessut, jossa paikalliset käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Myös koko kylän pikkujoulujen yhteydessä järjestettävät joulumyyjäiset tarjoavat ilmoittautuneille tilaisuuden tuotteiden myyntiin.”

Viime aikojen poikkeukselliset olot ovat tuoneet haasteita pitkän tähtäimen kehitystyöhön. “Nyt erityisesti koronan vaikeuttamien vuosien jälkeen haluamme boostata matkailua ja markkinoida upeita erämaa-kohteitamme ja monipuolisia majoitusvaihtoehtoja”, kertoo Siivola intoa täynnä. Ihmistyypistä, joka sopisi yrittäjäksi Savukoskelle, hänellä on selkeä näkemys: “Rohkea, innovatiivinen henkilö, jolla on uskallusta heittäytyä tuntemattomaan. Tänne ovat kaikki tervetulleita, joita kiinnostaa yrittäjyys pienessä Itä-Lapin kunnassa.”

Reija Aaltonen
Vs. elinkeino-maaseutupäällikkö

Puh. +358 40 736 8323
reija.aaltonen@savukoski.fi


Ota yhteyttä

Lähetä viesti lomakkeen kautta tai ole yhteydessä puhelimitse.