Elinkeinokoordinaattorina Pelkosenniemellä

Miksi ryhtyä yrittäjäksi Pelkosenniemellä? Kuinka kunta auttaa yrittäjää menestymään? Näihin ja muihin aiheisiin tarjoaa tietoa Pelkosenniemen elinkeinokoordinaattori Mika Tenhunen, jolla on itselläänkin vuosikymmenen kokemus yrittäjyydestä.

Lampunvaihdosta miljoonainvestointien suunnitteluun

Kauppatieteen opiskelujen ohessa alkanut yrittäjäura kesti Mika Tenhusella kymmenen vuotta. Lopulta pohjoinen kutsui Mikan takaisin Helsingistä, joten hän myi osuutensa ja tuli Lappiin ELY-keskuksen asiantuntijaksi. “Siitä matka jatkui Pelkosenniemeen elinkeinokoordinaattoriksi”, hän kertoo. “Työhön kuuluu kaikkea lampunvaihdosta miljoonainvestointien suunnitteluun. Yhtenä päivänä saatetaan tehdä hankesuunnittelua yritysten kanssa, toisena tavataan ministereitä edunvalvonnan merkeissä. Kahta samanlaista päivää ei ole.”

Yritysneuvojalla on selkeä käsitys, miksi yritys kannattaa perustaa Pelkosenniemeen. “Täällä on hyvät luonnon antamat mahdollisuudet tulevaisuuden yritystoimintaan. Meillä on myös virkeä yrityskulttuuri ja kokoon nähden mukavasti yrittäjiä.” Kunnan tavoitteena on, ettei yksikään yrittäjä jäisi koskaan yksin Pelkosenniemellä. “Yrittäjän sijoittumista alueelle kunta tukee toimintakenttää kehittämällä, mikä osaltaan edistää mahdollisuuksia liiketoiminnan tekemiseen”, Tenhunen tähdentää.

”Itä-Lappi on kuin kätketty timantti, jota ei ole vielä löydetty.”
– Mika Tenhunen Itä-Lapin alueen potentiaalista

Entistä vahvemman yhteistyön kulttuurin puolesta

Tenhunen näkee paljon potentiaalia erityisesti matkailuyrityksillä tai matkailua palvelevilla yrityksillä. “Täällä on myös hyvät puitteet maaseutuyrittäjyyteen, luonnontuotealalle, ruoan kehittämiseen, maataloustuotteiden jatkojalostukseen ja ruoan kehittämiseen”, hän luettelee. “Ruokapuolella väkeä on eläköitynyt, joten nyt on nuorilla ja muilla yrittäjähenkisillä mahtavat mahdollisuudet ihan kansainväliseen liiketoimintaan saakka.”

Tulevaisuuden osalta Tenhunen toivoo, että yhteistyön kulttuuri vahvistuu Itä-Lapissa entisestään esimerkiksi kuntayhtymän antaman esimerkin kautta. “Yhdessä tekemällä meillä on leveämmät hartiat”, Tenhunen kuvailee Yrittäjien Itä-Lappia. “Vaikka jokin asia olisi minulle uutta, niin joku meistä on jo voinut löytää asiaan ratkaisun. Samalla tavalla haluan auttaa alueen yrityksiä löytämään toisensa esimerkiksi B2B-myynnin osalta. Toisten näkeminen yhteistyökumppaneina kilpailijoiden sijaan avaa uudenlaisia mahdollisuuksia.”

Usko Pelkosenniemen ja Itä-Lapin mahdollisuuksiin elää vahvana yritysneuvojan mielessä. “Itä-Lappi on kuin kätketty timantti, jota ei ole vielä löydetty”, hän kuvailee. “Täällä on hirveän paljon potentiaalia, joten kannattaa tulla, kysellä ja katsella. Kuntien elinkeinoihmiset auttavat mielellään. Olitpa sitten yrittäjyydestä kiinnostunut tai jo mukana yritystoiminnassa, niin apua on saatavilla. Ongelmien kanssa ei kannata jäädä piehtaroimaan yksin.”

Mika Tenhunen
Elinkeinokoordinaattori

Puh. +358 40 195 0488
mika.tenhunen@pelkosenniemi.fi


Ota yhteyttä

Lähetä viesti lomakkeen kautta tai ole yhteydessä puhelimitse.