Yritysasiantuntijana Sallassa

Sallassa uusi kansallispuisto tuo uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan. Näin ennakoi verohallinnon palveluksesta yritysneuvojaksi siirtynyt Risto Pöyliö. Yrittäjyydestä kiinnostuneille hänellä on selkeä viesti: jo pelkän ideanpoikasen kanssa kannattaa aktivoitua.

Verohallinnon palveluksesta yritysneuvojaksi Sallaan

Vuonna 2019 Risto Pöyliö näki ilmoituksen, jossa haettiin Sallaan yritysneuvojaa. “En noteerannut sitä tuolloin sen enempää. Parin kuukauden päästä paikka oli jälleen auki – ilmeisesti paikan hyväksynyt oli tullut toisiin aatoksiin. Tällä kertaa otin yhteyttä Erkki Parkkiseen, kysyin lisätietoja ja tulin lopulta valituksi”, Pöyliö kuvailee Sallaan vienyttä polkua. Pitkä, 35 vuoden ura verohallinnon palveluksessa valmisti häntä hyvin yritysasiantuntijaksi.
“Aiemmassa työssäni muun muassa henkilö-, maatalous- ja liiketoimintaverotukseen liittyvät asiat tulivat erittäin tutuiksi.”

Pöyliö kertoo työn painopisteen olevan erityisesti aloittavissa yrittäjissä, vaikka hän hoitaa muitakin yrittämiseen liittyviä asioita, joita ovat muun muassa yritystoiminnan kehittäminen ja laajentaminen, investoinnit sekä sukupolvenvaihdokset. “Ensimmäinen tapaaminen yrittäjän kanssa on aina yleisellä tasolla”, Pöyliö sanoo. “Pari viikkoa myöhemmin liiketoimintaan pureudutaan tarkemmin ja käydään läpi esiin nousseita kysymyksiä. Sitten siirrytään konkretiaan esimerkiksi kannattavuuslaskelmien muodossa.”

“Jos joku on pyöritellyt saunanlauteilla yritysideaa, niin kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä.”

– Risto Pöyliön viesti yrittäjyydestä kiinnostuneille

Uusi kansallispuisto tuo uusia mahdollisuuksia

Yrittämisessä Sallassa on Pöyliön mukaan paljon samaa kuin muuallakin maassa, vaikka erojakin on. “Uusi kansallispuisto tulee varmasti tuomaan uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan”, hän kertoo. “Salla on myös yllättävän kansainvälinen paikka. Matkailijoita täällä käy paljon esimerkiksi Englannista, Espanjasta ja muualta Euroopasta.” Yrittäjiä kunta auttaa paitsi yritysasiantuntijan avustuksella, mutta myös toimitilojen ja kaavoituksen kaltaisilla teknisen puolen asioilla.

Sallassa on Pöyliön mielestä paljon mahdollisuuksia, joita päästään kehittämään toden teolla korona-ajan jälkeen. “Pohjois-Sallassa on Tuntsan erämaa-alue, joka on todellinen hiomaton timantti. Etelä-Sallassa puolestaan sijaitsee WWF:n PAN Parks -sertifikaatilla palkittu Oulangan kansallispuisto. Liiketoiminta Sallassa painottuu matkailupuolelle, mutta meiltä löytyy myös paljon metsäpuolen urakoitsijoita. Jos saataisiin rautatie kuntoon Kemijärvi –Salla välille ja palautettua henkilöliikenne sille, niin se olisi kyllä iso juttu.”

“Jos joku on pyöritellyt saunanlauteilla yritysideaa, niin kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä”, Pöyliö kannustaa yrittäjyydestä kiinnostuneita. “Ei yritystä heti tarvitse olla perustamassa. Kun otat yhteyttä, niin voimme keskustella ideasta ja käydä läpi asioita. Katsotaan sitten, mihin se johtaa.” Sallasta ja sallalaisista Pöyliöllä on vain hyvää sanottavaa. “Ajatus itärajalla uinuvasta paikkakunnasta on väärä, täällä on vilkasta liiketoimintaa ja aktiivisia toimijoita niin yritys- kuin yhdistyspuolellakin. Sallalaiset ovat avoimia luonteeltaan ja tulevat rohkeasti juttusille.”

Risto Pöyliö
Yritysasiantuntija

Puh. +358 40 486 8819
risto.poylio@salla.fi


Ota yhteyttä

Lähetä viesti lomakkeen kautta tai ole yhteydessä puhelimitse.