Persoonallisia matkailupalveluja Pyhätunturilla

Pelkosenniemessä on kansainvälistä potentiaalia. Näin tuumi yrittäjäpariskunta Antti Keskitalo ja Anu Lampinen valitessaan Pyhätunturin yrityksensä kotipaikaksi. Lucky Ranch tarjoaa huoneistomajoitusta, vuokravälineitä erilaisiin seikkailuihin sekä opastettuja aktiviteetteja.

Ympärivuotista ohjelmapalvelujen tarjontaa

Toinen Lucky Ranchin yrittäjistä, Antti Keskitalo, kuvailee Pelkosenniemen Pyhätunturin valikoituneen yrityksen kotipaikaksi sen kansainvälisen potentiaalin ansiosta. “Vaihtoehtoina oli Yllästä ja Leviä, mutta Pyhällä näimme mahdollisuuden kehittää ympärivuotista ohjelmapalvelujen tarjontaa.” Yrityksen nimi valittiin tarkoituksella niin, että se toimisi sekä kansainvälisillä että kotimaisilla markkinoilla. Kaikki alkoi yhdestä bed & breakfast -tyylisestä huoneesta, jonka rinnalle tuli pian ohjelmapalvelu- ja safaritoiminta.

“Ihmiset alkoivat kysellä, että mitä täällä voisi tehdä”, kertoo Keskitalo. “Meillä oli yksi hevonen, sitten tuli toinen – pikkuhiljaa ollaan saatu jalansijaa yrityskentässä.” Vuosien saatossa majoituspaikkojen määrä on kasvanut samaa tahtia palvelutarjonnan monipuolistumisen kanssa. “Matkailu on ailahteleva ja sesonkiluontoinen työ. Tämän takia Anulla heräsi ajatus, että voitaisiin kehittää online-liiketoimintaa muun toiminnan rinnalle. Ihonhoito- ja kauneudenhoitotuotteiden myynti on ollut tuki ja turva korona-aikana.”


“Kehityshankkeen saaminen pystyyn ja hyväksytyksi vaatii sinnikkyyttä – kunnan elinkeinokoordinaattorista on ollut tässä suuri apu.”
– Antti Keskitalo yhteistyöstä kunnan kanssa


Matkailuyritykseen nostetta Netflixistä

Kysyttäessä onnistumisista Keskitalo nostaa esiin valinnan vuoden yrittäjäksi toiminnan laajennuksen jälkeen. “Tuntui hyvältä, että oma panostus kuntaan ja matkailuun huomioitiin.” Toinen merkittävä virstanpylväs oli pääsy Netflixissä pyörivään Maailman upeimmat loma-asunnot -sarjaan. “Se oli hyvä sulka hattuun”, Keskitalo myhäilee. “Sarjassa yövytään erikoisissa paikoissa ympäri maailmaa, eikä arktista lumi-iglua eksoottisempaa hevillä löydy.” Jakso, joka on ensimmäisen kauden neljäs, on jo poikinut lisää Instagram-seuraajia sekä vieraita.

Yhteistyö kunnan kanssa on sujunut yrittäjän mielestä mallikkaasti.
“Kehityshankkeen saaminen pystyyn ja hyväksytyksi vaatii sinnikkyyttä – kunnan elinkeinokoordinaattorista on ollut tässä suuri apu. Olemme myös saaneet hyvät laskelmat, joiden avulla lainaa on uskallettu ottaa.” Edellä mainittujen asioiden lisäksi Lucky Ranchin yrittäjät ovat olleet mukana kolmessa kansainvälistymisen kehittämiseen tähtäävässä yritysryhmähankkeessa, joita elinkeinokoordinaattori on hallinnoinut.

Pelkosenniemeä ja Pyhätunturia Keskitalo pitää hyvänä paikkana liiketoiminnalle. “Meillä on hieno sijainti kansallispuiston välittömässä läheisyydessä ja laskettelukeskuksen palvelut ovat myös hyvin saatavilla. Tämä on omiin elämän arvoihin sopiva paikka elää, asua ja yrittää. Matkailulla on Pelkosenniemellä pitkät perinteet, joten sitäkin kautta ollaan hyvin voitu ponnistaa muiden yrittäjien kanssa yhdessä eteenpäin.”